Taggar i Streamio underlättar kategorisering av videor. Man kan både dra nytta av det vid hantering av videobiblioteket och vid publicering.
Taggar i Streamio underlättar kategorisering av videor. Man kan både dra nytta av det vid hantering av videobiblioteket och vid publicering.
Att jobba med taggar i Streamio är något vi verkligen rekommenderar då det underlättar både kategorisering och publicering.
En video kan ha flera olika taggar. Du kan själv välja taggar när du laddar upp videon första gången, men det går även bra att lägga till (eller ta bort) taggar i efterhand. Det gör du i biblioteket under aktuell video. Önskar du att ta bort en tagg så klickar du bara på soptunnan direkt efter taggens namn.
En video taggas automatiskt med användarens namn när den laddas upp för första gången. Denna funktion går dock att stänga av om man vill. Du hittar inställningen under Kontoinställningar/Generellt.
När du spelar in en livesändning kommer den videon alltid att få taggen ”Live”. Önskar du att den ska få ytterligare taggar kan du ange det under Bibliotek/Live och sedan fliken Inspelningsinställningar.
Om du önskar att alla nya uppladdade videor ska få en speciell tagg kan du ange detta under Kontoinställningar/Generellt.
I filmbiblioteket så kan du filtrera på taggar, så det blir väldigt enkelt att t.ex. hitta alla filmer som är uppladdade av Johan Olde. Se exempel här!
Taggar kan även användas för att göra ett urval när det kommer till publicering. Skapa enkelt en kanal och ange vilken tagg (eller vilka taggar) som ska användas för att enkelt välja vilka videor som kanalen ska innehålla.
Ett bra exempel på hur man effektivt kan använda taggar är att tagga alla livesändningar under en konferensdag med ”Konferens 2022”. Sedan ser man till att starta och stoppa inspelningen mellan varje enskild talare och göra en kanal som automatiskt publicerar alla videor med taggen ”Konferens 2022”. Då kan man få en kanal som dels visar live vad som just nu sker just nu, samt en enskild video med varje talare som man enkelt kan välja att titta på i efterhand.